VREI O ESTIMARE DE PRET?
SOLICITA COTATIE »

TELEFON COMENZI:
(0745) 146 760

Metalurgia a aparut prima data in Antichitate. De atunci oamenii au inceput sa prelucreze metalele si ulterior a aparut industria metalurgica, ce se ocupa cu orice inseamna extractie, prelucrare, obtinere a metalelor din minereuri. De asemenea se gasesc tot aici si constructiile de piese metalice ce sunt turnate sau rafinarea acestor metale.

In momentul actual piesele de metal sunt prezente oriunde si mai ales in constructii. Acum orice fel de cladire sau spatiu construit este ajutat intr-o masura mai mica sau mai mare de parti de metal. Tevile sunt utilizate in game largi de intrebuintari, pornind de la folosirea lor in instalatii de incalzire si sanitare, pana la industria ce tine de masini si oricare alte locuri in care ele sunt utile.

Cate feluri de tevi exista?

Tevile se pot imparti in mai multe categorii, in functie de mai multe criterii. Astfel ca se poate vorbi despre locul in care sunt utilizate si atunci exista tevi care se folosesc sau nu in instalatii sau alte domenii. De asemenea se poate vorbi despre forma lor si aici sunt tevi patrate, rotunde, etc. O alta varianta de a le imparti ar putea sa fie in functie de proprietatile pe care le au tinandu-se cont de modul de prelucrare si de materialul in sine din care sunt construite. Indiferent de categoria aleasa, se pot gasi mai multe feluri de tevi in fiecare dintre acestea si orientandu-se dupa nevoile aparute, oamenii se pot ghida dupa ele pentru a face alegerea lor corecta. De exemplu daca cineva isi doreste sa faca decoratiuni cu ajutorul tevilor, ar putea sa cumpere tevi rotunde sau patrate, sa aleaga o teava de inox pentru constructia unui raft sau una din aluminiu pentru a avea detalii intr-o mobila moderna.

Tevile rectangulare

Tevile rectangulare sunt tevi ce sunt construite prin procedeul de deformare care se poate face atat la cald, cat si la rece. Ele sunt utilizate in constructii si pot sa fie tevi cu pereti grosi sau subtiri. Cel mai des sunt tevi facute din otel, iar locurile in care sunt puse sunt decoratiunile din interiorul sau exteriorul cladirii si in industria ce tine de constructia de mobila.

Tevile rotunde de constructii

Acestea sunt, asa cum le spune si numele, tevi folosite in constructii si de aceea au peretii grosi. Exista si cele cu pereti subtiri si sunt anumiti parametri dupa care se ghideaza cei care le pun in aceasta categorie. Sunt folosite in industria de foraj si nu numai.

Tevile trase

Aceasta denumire a tevilor vine din faptul ca sunt regasite in instalatii, unde sunt trase pentru diverse trasee importante. De exemplu sunt folosite pentru gaze ori pentru apa. Aici se poate vorbi despre tevi rotunde sau rectangulare si de grosime diferita in functie de nevoi. Ele se poate sa fie si galvanizate si non-galvanizate, daca se tine cont de modul in care sunt sau nu acoperite.

Teava neagra cu proba la presiune

Teava neagra cu proba la presiune este in prim plan atunci cand se vorbeste despre conducte de abur ori cazane. Atunci cand se transporta petrol sunt de asemenea cele utilizate pentru ca sunt rezistente la coroziune si presiune.

Teava zincata

Daca se vorbeste despre rezistenta in timp,atunci se face referire la teava zincata, care are o acoperire speciala si poate sa fie intacta pana la 50 de ani de zile. Ea este automat folosita atunci cand este vorba despre cladiri, constructii majore, despre instalatii de gaze, etc. Este una dintre tipurile importante de tevi in industria constructiilor.

Profilele

Alt tip de produs metalurgic cu extindere in orice gen de constructie este profilul. Exista mai multe tipuri de profile si vom detalia cateva mai jos:

 • Profil IPE: este rezistent la greutati si la socuri si este construit sa semene cu litera H.
 • Profil INP: Acesta are o b una conductivitate termina si electrica si este construit din aluminiu.
 • Profil HEA: are stabilitate si durabilitate, folosit adeseori in hangare si spatii de depozitare.
 • Profil HEB: este facut din otel, este masiv si atunci este utilizat in strcturi mari, de amploare.
 • Profil UNP: nu are coroziune in timp si are o anumita rezistenta mare din punct de vedere electrochimic.
 • Profil UPE:este pentru locurile unde este nevoie de consum redus de material, astfel reducand si greutatea generala totala a constructiei realizate.

Tabla

Tabla este in categoria produselor metalurgice cu consum larg in constructii si de aceea merita o aplecare deosebita asupra proprietatilor ei. Astfel vorbim despre mai multe tipuri de tabla: tabla neagra laminata la rece, laminata la cald, tabla striata, tabla zincata. Cea zincata are o rezistenta indelungata, la fel ca si teava zincata.

Sarma

Sarma este si ea utilizata des si in multiple feluri. Putem aminti despre tipurile urmatoare de sarma:

 • Sarma neagra, gasita pe piata japoneza
 • Sarma zincata, rezistenta
 • Sarma de alama, cu rezistenta si elasticitate mare

Fier Betonul

Fier Betonul este si el prezent pe aceasta piata a metalurigiei si combina fierul cu betonul, luand din ambele structuri ceea ce este mai bun.

Neferoasele

Neferoasele sunt impartite in:

 • Neferoase din aluminiu: tabla si teava din aluminiu.
 • Neferoase din cupru: tabla, teava si bara din cupru.
 • Neferoase din bronz: bare cilindrice din bronz.

Toate acestea si mai multe produse sunt construite din metale diferite, folosind scopurilor pentru care sunt create. Ele au o mare importanta in industrii diverse.

Scrie un comentariu:

*

Adresa de email nu va fi vizibila.

Copyright © CRONOS S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.
CRONOS S.R.L. este inregistrat in Romania avand CUI 10354021.
  
Created & Designed by Opera Navigation
Call Now Button